header
Food

RECEPT: Kip en champignons uit de oven

Hoi! In onze weekvlogs zien kijkers ons veel koken, maar we delen niet altijd onze recepten. Vandaag een recept van een gerecht wat je in weekvlog #54 voorbij zag komen!

Kip en champignons uit de oven

Eigenlijk heet dit gerecht ‘kip met champignons en een witte wijnsaus uit de oven op een bedje van rijst met als bijgerecht groene asperges en knoflook’ maar dat is natuurlijk een veel te lange titel. Maar goed, wat heb je nodig om dit gerecht te kunnen maken?

Ingrediënten

– 80 gram boter
– 2 kipfilets
– 250 gram in plakjes gesneden champignons

Saus:

– 4 dunne ringen bosuitjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 3 eetlepels bloem
– 1 bouillonblokje (en wat heet water)
– 250 ml droge witte wijn
– 120 gram zure room

Optioneel (om er een volledige maaltijd van te maken):

– 140 gram rijst
– bakje groene asperges
– 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
– een handje amandelen

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in.

Smelt de boter in een grote pan en bak de kipfilets op matig vuur goudbruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Strooi de champignons over de kip.

Bak de bosuitjes in de overgebleven boter en voeg daarna het bloem en de paprikapoeder toe. Roer dit goed door tot het één massa wordt. Verkruimel het bouillonblokje in een apart bakje met wat heet water om het een beetje op te lossen. Voeg het vervolgens bij het mengsel. Laat het even aan de kook komen, voeg de witte wijn en zure room door de saus en laat het weer even koken. Wel goed blijven roeren!

De saus is klaar! Giet het over de kipfilets en champignons in de ovenschaal. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet het 1 uur in de oven.

Kook de rijst en bak de asperges met de knoflook in een schone pan. Crush de amandelen als lekkere en gezonde garnering.

Eet smakelijk!

unnamed-web

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Esmee 6 juli 2016 at 09:57

    Dat ziet er heel goed uit! Dat ga ik ook echt eens maken.

  • Reply Sophie 27 juni 2016 at 21:59

    Ah dat ziet er lekker uit zeg!

  • Leave a Reply