header
Personal

Een nieuw jaar, een nieuw begin?

Een nieuw jaar, een nieuw begin? Nee, ik ga niet weer schrijven over dat ik gestopt ben met artikelen schrijven, dat ik nu weer ga beginnen en dat ik het vast en zeker vol ga houden, om vervolgens over drie maanden weer een artikel te schrijven over waarom het me niet lukt om artikelen te schrijven. Dus wat dan? Mijn doelen voor 2016!

Lekker cliché, I know, maar ik vind het altijd erg fijn om dit soort artikelen bij andere bloggers te lezen. En ik wil het graag schrijven, dus waarom zou ik het dan niet doen? Vorig jaar had ik een veel te lange lijst met doelen, waarvan ik (natuurlijk) een hoop niet volbracht heb het afgelopen jaar. Maar, ik heb ook een hoop doelen wel behaald!

Terugblik: doelen van 2015

Kamer netjes en schoon gehouden? Ehh, tja. Nee. Ik heb het geprobeerd, meerdere keren, maar toch is het elke keer weer een bende.

Piano gespeeld? Heel jammer, maar nee. Volgens mij helemaal niet gedaan dit jaar.

Eigen geld verdienen (nu heb ik nog een Wajong)? YES! Onder eigen naam sta ik nu ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en werk ik voor onder andere Teske en mijn broer. Ik heb nog wel recht op een aanvulling mocht ik niet genoeg verdienen, maar het liefst sta ik gewoon volledig op eigen benen.

Iets aan beweging gedaan? Ja, een beetje, maar absoluut niet zoals ik het wilde doen. Fitter voel ik me namelijk niet.

Live optredens bijgewoond? Ja, TAYLOR SWIFT RAWR! En verder? Ehh, ik kan het me even niet meer herinneren. Maar ik had stiekem wel naar meer optredens willen gaan.

Alle boeken die ik heb ook daadwerkelijk gelezen? Nope, geen een. Maar, ik heb wel mijn boeken-stash uitgebreid, hahaha.

Nieuwe goede schoenen gekocht? JA! Ik heb dit jaar denk ik wel 3 paar goede schoenen gekocht, en dat is heel wat voor mij.

Regelmatig gemediteerd? In het begin van het jaar ging het goed, maar nu kan ik me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst gemediteerd heb. Helaas.

Mijn fantasie en creativiteit meer de vrije loop gelaten? Lastig doel, lastig antwoord. Ja en nee, ik durf meer te dromen, ik durf meer te uiten, maar ik voel me er nog niet vrij genoeg in.

Een nieuwe laptop gekocht? Ja, soort van. Ik heb er eentje overgekocht van mijn broer en die was nog zo goed als nieuw!

Moedervlekken-check? Jazeker! Ik heb dit jaar ook twee moedervlekken laten weghalen uit voorzorg en mijn afspraak voor 2016 staat al gepland!

Meer films gekeken? Ehh, ook een lastig puntje. Ik denk dat ik niet meer films heb gekeken dan afgelopen jaar, maar wel een hoop. Ik wilde het bijhouden voor de Movie Challenge, maar zoals het bij mij meestal gaat heb ik dat niet volgehouden en schreef ik niet meer op welke films ik gekeken had. Misschien ga ik dit jaar nog een poging wagen zonder dat ik het online laat weten, want als het dan niet lukt hoef ik me niet te verantwoorden als ernaar gevraagd wordt, haha!

Meer water gedronken? Ik had hele goede periodes en niet zulke goede periodes. Ik heb nu wel een Dopper waardoor ik merk dat ik meer drink!

Een nieuwe lay-out? YAAASSS! Na nog geen week stoorde ik me alleen heel erg aan het feit dat ik op de homepage niet kan zien hoeveel reacties er per artikel zijn, maar verder ben ik nog steeds mega blij met mijn template en natuurlijk de prachtige duifjes die gemaakt zijn door Kayleigh Ranzijn!

Naar de kapper geweest? Jup, vlak voordat ik naar Australië ging. Wat was het kort zeg! Zo kort ga ik het denk ik niet meer laten knippen, maar voor daar was het echt heerlijk.

Meer afgesproken met mensen waar ik om geef? Ja, ik vind van wel, maar ik wil in dit nieuwe jaar proberen om er toch nog ietsje meer aandacht aan te besteden. Vrienden en familie zijn belangrijk!

Goed dag- en nachtritme opgebouwd? Ehhh, geen commentaar.

Leuke oude troep gekocht? Niet heel veel, maar daar ben ik nu blij mee, want als ik nou allemaal zooi koop en we komen als we uit huis gaan in een klein appartementje terecht, dan kan ik al die spullen nergens kwijt! Dus dat ik dit doel niet behaald heb vind ik helemaal prima.

Zelfverzekerder nu? Op sommige vlakken zeker, maar ik ben ook nog steeds erg onzeker. Dat komt door verschillende dingen, die ik later ooit wel een keertje bespreek op mijn blog.

Random acts of kindness ondernomen? De tijdelijke vluchtelingenopvang in Reeuwijk had spullen nodig, ik gaf bijna al mijn deosticks weg. Een mevrouw liep met haar tas open met haar portemonnee zo voor het grijpen, ik wees haar erop. Iets kleins als mensen vriendelijk gedag zeggen als je aan het wandelen bent? I did it. Oja, en ik heb een heleboel omgevallen fietsen overeind gezet op stations of in de stad. Het kan altijd meer hoor, maar ik heb wel karma-punten gescoord dit jaar!

Oude jazz en/of blues verzamel-CD gekocht? Nee, jammer genoeg niet. Ik geef Spotify maar even de schuld.

Duivenexpert geworden? Nog lang niet! Ik weet wel al meer over deze prachtige ondergewaardeerde diertjes, maar expert mag ik mezelf nog zeker niet noemen, haha.

Meer gekookt, gebakt, smaken ontdekt? Nee, nee, en ja. Ik leer beetje bij beetje om pittiger te kunnen eten door bijvoorbeeld standaard wat peper over mijn maaltijd heen te doen. Ik heb denk ik ook zeker meer open gestaan voor nieuwe gerechten en kruiden die ik nog niet goed kende.

Rijbewijs gehaald? Nee, net niet en jeetje, wat baalde ik daar hard van. 19 januari ga ik een tweede poging wagen!

Nieuwe (winter)jas gekocht? Het is een herfst-jas geworden, maar met een trui eronder kan ‘ie prima door als winterjas. In Berlijn kocht ik trouwens ook nog een lange rode jas in een tweedehandswinkel, dus ik heb potverdikke gewoon twee jassen gekocht dit jaar!

Vrijwilligerswerk gedaan? Nee, shittie, dat vind ik echt jammer. Ook al is het een keertje per maand een kopje koffie drinken of wandelen met ouderen. Nou ja, eerlijk gezegd heb ik meer met dieren, maar ik kon zo snel even niet een voorbeeld bedenken. Dit doel gaat zeker mee in de lijst van dit jaar!

Naar een land op vakantie geweest waar ik nog nooit ben geweest? JA! Man, wat was Australië een geweldige ervaring. Ik denk er nog heel vaak aan terug en zou zo graag nog een keer zo’n reis maken! Maar dan met Alwin, en misschien nog wel langer dan die vijf weken dat ik weggeweest ben. Ik weet dat het nogal onwaarschijnlijk is, maar stiekem zou ik dat wel heel graag willen. Samen de wereld ontdekken.

Dagjes weggeweest met Alwin? VEEL TE WEINIG! Maar ik heb wel heel veel samen met Alwin gedaan dit jaar. We werken samen, doen Vet Gezellig samen, dus samenzijn doen we genoeg. Maar dagjes uit? Dat hebben we niet veel gedaan dit jaar.

Meer plezier gekregen in het bloggen? Mwah, ik heb soms opeens een hele positieve energy-boost-achtig iets en dan schrijf ik met heel veel plezier zo drie artikelen achter elkaar, maar het grootste gedeelte van het jaar lukte het totaal niet om mijn woorden op het digitale papier te krijgen. En dat vind ik ontzettend jammer, want nu ik dit artikel schrijf (wat denk ik nog nooit zo snel is gegaan) voel ik die positieve energie weer opkomen. Hoe ik dat vast kan houden daar ben ik nog niet achter, maar ik hoop dat ik daar dit jaar achter mag gaan komen. :)

Vooruitblik: doelen voor 2016

Tijd voor mijn doelen voor 2016! Een korte, simpele en duidelijke lijst met haalbare punten. Punten van vorig jaar die ik graag doorzet en een paar nieuwe. Here we go:

 1. Uit huis gaan;
 2. Meer bewegen, conditie opbouwen, afvallen;
 3. 2 live optredens bijwonen;
 4. Nu echt gaan lezen;
 5. Regelmatig mediteren;
 6. Regelmatig dag- en nachtritme fiksen;
 7. Doorgaan met de random acts of kindness;
 8. Mijn rijbewijs halen;
 9. Vrijwilligerswerk doen;
 10. Mijn laptop en externe harde schijven ordenen;
 11. Met ons YouTube kanaal Vet Gezellig nog meer groeien;
 12. Meer genieten van kleine dingen in het leven;
 13. Dankbaarder zijn.

Laten we met z’n allen van dit jaar weer een mooi jaar maken. Vol liefde, respect, positiviteit, eerlijkheid, én, gezelligheid. <3

Wat zijn jouw doelen voor 2016?

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door de amazing Amber de Vreng.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Aniek 10 januari 2016 at 14:13

  Leuk om dit te lezen! Maar je hebt wel heel veel doelen hoor, je hoeft niet zo hard voor jezelf te zijn. Volgens mij heb je het vorig jaar al heel goed gedaan als ik je lijstje zo eens bekijk! Dat is een hele mooie prestatie en daar mag je jezelf voor op je schouders kloppen!

 • Reply Daff 4 januari 2016 at 18:01

  Hoi! Leuke blogpost! Ben benieuwd of Alwin ook nog op zijn doelen van 2015 gaat terugblikken? Oh en trouwens, met dat meer bewegen, zumba op woensdagavond bij hcc in obl is altijd heel leuk!

 • Reply Marielle Gaalswijk 3 januari 2016 at 22:02

  Super fijn artikeltje heerlijk om te lezen. Heel veel succes met je doelen <3

 • Reply Evelien 3 januari 2016 at 12:45

  Die random acts of kindness, respect hoor! Ik ken de struggle van het schrijven precies zoals jij het beschrijft. Succes met je nieuwe doelen!

 • Reply Natasja 2 januari 2016 at 17:22

  Ik vind je blogs en video’s altijd zo leuk om te kijken! Dat even ten eerste. Ten tweede vind ik dat je nog veel doelen hebt behaald die je had gesteld op die enorme lijst. ;-) Mediteren en meer genieten van kleine dingen staan ook op mijn lijstje net zoals het halen van mijn rijbewijs, ik mag bijna op, spannend! Alvast heel veel succes bij de volgende poging en heel veel geluk in het nieuwe jaar voor jou en Alwin.

 • Reply Wildcard 2 januari 2016 at 11:39

  Beste wensen voor 2016 :)

 • Reply BySilke 2 januari 2016 at 08:08

  Wow, zoveel doelen in 2015 haha, en nu ook weer! Maar dat is wel leuker, kan je wat meer kiezen ;) Succes!

 • Reply Eilish 1 januari 2016 at 22:01

  Ik houd mn films en series die ik kijk nij op whatiwatch.net super handig!

  • Reply Saske 1 januari 2016 at 22:20

   Thanks voor de tip!

 • Reply Ellen 1 januari 2016 at 21:41

  Mooi geschreven, Sas! Kleine stapjes zijn het begin van de weg naar de gewenste verandering. Xx

 • Reply Zoë 1 januari 2016 at 20:55

  Haha! Super leuke video & wat een fijn, open en eerlijk artikel. Dat wordt vast een mooi jaar voor jou en jullie!
  Liefs!

 • Reply Evita 1 januari 2016 at 20:30

  Ik vind je blogs altijd onwijs leuk en ook weer eens iets anders dan op alle andere blogs! Fijn 2016!!

 • Reply Fien Swellengrebel 1 januari 2016 at 18:57

  Nou ik vind dat je het best wel goed gedaan hebt met je doelen van vorig jaar (en trouwens ook gewoon hele goede doelen had!)
  En weer hele goede doelen voor het komende jaar. Ik ben altijd van plan meer te lezen en ik denk dat het dit jaar echt gaat lukken. Ik hoop het in ieder geval want ik heb een kast vol ongelezen boeken staan…
  Volgens mij heeft 2016 echt heel veel goeds voor jou (en jou en Alwin) in petto. Ik hoop dat het geweldig wordt!!

 • Leave a Reply