2MfFB13Y46psxo4H8Wb0KASEQONmaqNYmYkVQCI-YxU
Feestdagen, Video's

Kerstpakket voor een zwerver 

Het is de week van Kerst en dat betekent samenzijn, lekker eten en warmte! Maar wat betekent kerst voor een dakloze? En hoe zou een dakloze reageren als wij hem een kerstpakket geven? 

Alwin en ik zijn niet echt mensen die makkelijk op iemand afstappen, dus schakelden we de hulp in van de meest assertieve en communicatief vaardige YouTuber van Nederland: Veras van Fijne Vrienden! Alwin belde van tevoren met een super aardige chick die bij een opvang werkt en die vertelde hem met welke spulletjes daklozen het meest blij zijn. Dat kocht hij allemaal, stopte het in een doos, kerstig papiertje eromheen en voíla: we konden naar Utrecht op zoek naar een dakloze. Hoe het allemaal gegaan is, kun je in de video zien!

Stiekem had ik gehoopt iets meer emotie te zien (IK WIL TRANEN ZIEN! TRANEN!), maar we zagen in de ogen van deze man dat hij oprecht blij was met wat we hem gaven. Hij vroeg meerdere keren of het echt voor hem was, alsof hij het niet kon bevatten. En of hij nou alles houdt, alles verkoopt of alles weggeeft, dat maakt niet uit, hij was er blij mee!

Fijne kerst allemaal!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Kim 29 december 2015 at 18:02

  Geweldig! Ik hou van dit soort acties :)

 • Reply Mona - Vandaagismooi.nl 25 december 2015 at 17:23

  Ohh wat een mooi gebaar en wat was hij er blij mee! Lief van jullie!

 • Reply Lotte 25 december 2015 at 12:12

  Supermooiie video! Echt heel mooi en goed gedaan Saske, Alwin en Veras
  Deze video moet echt heel NL zien

 • Leave a Reply